Във връзка с наложена ПАМ на ТЕЦ Марица 3,

...
    Във връзка с наложена ПАМ на ТЕЦ Марица 3,
Коментари Харесай

В условията на енергийна криза орган на изпълнителната власт спира най-големия-производител на ток и работодател на гозината в Област Хасково. С такива решения скоро България ще бъде на тъмно!

    Във връзка с наложена ПАМ на Топлоелектрическа централа Марица 3, заявяваме обществено голямото си обезпокоение, че в интервал на енергийна рецесия орган на изпълнитената власт взема решение да затвори законно работещо българско сдружение по неразбираеми аргументи, оставяйки с неразбираема орис няколко стотин души. Подобна мярка е извънредно нелогична поради обстоятелството, че както пред оторизираните институции, по този начин и обществено сме заявили планове за прекосяване към произвеждане на зелена сила.

 

В документа за налагане на ПАМ няма конкретика, посочено е, че превишаваме нормите за възможни излъчвания на серен диоксид, само че безспорни доказателства няма. Голяма част от завишенията, регистрирани от Градската станция, са регистрирани в интервали, в които Топлоелектрическа централа Марица 3 не е бил в работен режим.

 

 

Мобилната измервателна станция, която бе инсталирана наоколо до сдружението, не регистрира нито едно завишение. За понижаване на нездравословните излъчвания използваме надеждна сероочистваща апаратура, както и електрофилтри.

 

    С повишаването на цените на електрическата сила в цяла Европа, Топлоелектрическа централа Марица 3 става все по-голям стопански фактор за района. Топлоелектрическа централа Марица 3 е единственият производител на електрическа сила и измежду най-големите данъкоплатци в Област Хасково. Осигуряваме работа на стотици локални поданици, през предходната година получихме наградата " Работодател на годината " от Министерство на труда и обществената политика. Ако бъдем принудени да прекратим трудовите им контракти, в региона ще възникне съществено обществено напрежение.

 

    С цел проучване, рехабилитация и планови изследвания за оценяване на опциите за основаване на чисто произвеждане на сила сме сключили контракти с " Атоменергоремонт Козлодуй ", " Атоменергоремонт Гълъбово " и акредитираната лаборатория " Пехливанов-Инженеринг ". Избрахме ги, тъй като са най-опитните компании в страната, които имат потенциала да ни оказват помощ както в осъществяването на належащите ремонтни действия, по този начин и в построяването на изцяло екологични мощности.

 

    Нееднократно заявяваме предпочитание за срещи с способените институции и надлежното министерство, с цел да намерим дружно решение за бъдещия режим на работа на сдружението. Искаме да ни бъде разрешено да подновим работа през месец май, с цел да изпълним нужното проучване на мощностите за одобряване на ремонтна стратегия, която да бъде осъществена в интервала юни – август, когато сме планували да преустановим работа. Ако не бъде анулирана наложената ПАМ, ще пострадат финансовите ни индикатори и ще бъдем принудени да заплатим неустойки в обилни размери на всички контрагенти.

 

За следващ път заявяваме в общественото пространство, че осъществяването на първия план за основаване на зелено произвеждане на сила е в ход. Спазвайки законовия ред, входирахме капиталово желание за произвеждане на сила от биогаз, основан от плява и царевични стебла. Обработката на биомаса не води до нездравословно влияние за околната среда и от дълго време в Европа е одобрен източник на зелена сила. Строителството на сходни мощности се поддържа и от Плана за възобновяване.

 

    Заявяваме, че за нас е неясно за какво се затваря сдружение, което освен е оповестило проекти за рационализация, а и заявява обществено, че ще наема нови чиновници за реализирането им. През последния месец увеличихме работните заплати на целия личен състав.

 

    Спирането на сдружение, което подсигурява несъмнено произвеждане на сила, както и стотици работни места, е незаслужено и нелогично в интервал на невиждана енергийна рецесия и война. Със закриване на цели мощности ли ще се резервира енергийната самостоятелност на България? С такива решения скоро в България ще е мрачно!

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР